تفاوت میان نسخه‌های «سخنان فرماندار کل استرالیا سرجان کر در پاسخ به بیانات شاهنشاه آریامهر در میهمانی رسمی شام کاخ نیاوران ۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۳»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
خط ۸: خط ۸:
 
}}
 
}}
  
 
+
[[پرونده:ShahanshahShahbanouOfficialDinnerAustralianGovernor1353.jpg|thumb|left|200px|]]
 
'''سخنان فرماندار کل استرالیا سرجان کر در پاسخ به بیانات شاهنشاه آریامهر در میهمانی رسمی شام کاخ نیاوران ۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۳'''
 
'''سخنان فرماندار کل استرالیا سرجان کر در پاسخ به بیانات شاهنشاه آریامهر در میهمانی رسمی شام کاخ نیاوران ۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۳'''
  

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۷

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۵۳ خورشیدی درگاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

دیدار رسمی سرجان کر فرماندار کل استرالیا از ایران ۲۰-۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۳

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران
ShahanshahShahbanouOfficialDinnerAustralianGovernor1353.jpg

سخنان فرماندار کل استرالیا سرجان کر در پاسخ به بیانات شاهنشاه آریامهر در میهمانی رسمی شام کاخ نیاوران ۱۷ اسفند ماه ۱۳۵۳

اعلیحضرتا، علیاحضرتا

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان

این نخستین دیدار من از ایران است، کشوری که پیشینه دراز و افتخارآمیز آن امروزه با پیشرفت نوین و هیجان انگیز عصر حاضر و چشم انداز درخشان آینده آن آمیخته شده است. بازدید از ایران، در این هنگام، خود یک تجربه و رویداد مسرت بخش است. آن هم به عنوان میهمان شخصیتی که با بنای بنیاد این سرزمین کهنسال که پایه و اساس آن را پدر تاجدارشان پی ریزی کرده‌اند و می‌توانند مدعی همه پیشرفت‌ها و ترقیات عظیم اقتصادی و اجتماعی و تحولات درخشان کشورشان را به خود نسبت دهند، بی گمان افتخار بزرگی است.

گسترش فزاینده مناسبات ایران و استرالیا که به دنبال سفر آن اعلیحضرتین به استرالیا صورت می‌گیرد، مایه خرسندی فراوان خاطر ما در استرالیا گشته است. این تماس‌های مستقیم موجب آشنایی و تفاهم بهتر دو ملت نسبت به منابع یکدیگر اعم از انسانی و جسمی، آداب و رسوم افکار و تمایلات نظرات یکدیگر نسبت به مسایل جهانی می‌گردد. ما به نوبه خود از چندی پیش نسبت به خاورمیانه و خلیج فارس به عنوان مناطق پر اهمیت و ارتباط آن با استرالیا آگاهی ژرفی پیدا کرده‌ایم. شاید از دیرباز از این مناطق گذشته و میان شرق و غرب یعنی اروپا و آسیای جنوب شرقی که کشور ما جزیی از آن را تشکیل می‌دهد، رفته‌ایم ولی اکثر مردم ما از اروپا به استرالیا مهاجرت کرده‌اند، از خاورمیانه و خلیج پارس گذشته‌اند ولی مدت زیادی نیست که ما دریافته‌ایم که خود قسمتی از این منطقه گسترده که ایران را نیز در بر می‌گیرد، می‌باشیم. اقاینوس هند تنها یک حوزه آبی کوچکی نیست که ما را از یکدیگر جدا می‌سازد، بلکه شاهراهی است که ما را به هم پیوند می‌دهد و احساس جدید یعنی داشتن منافع مشترک چشمان ما را به سوی آینده وسیع تر از همکاری میان دو کشور باز می‌کند، چه همکاری دو جانبه و چه علاقه و توجه به مسایل میان ما وسیع تر بوده است و جنبه همگانی و بین المللی دارد.

قرارداد بازرگانی که به هنگام سفر شاهنشاه به استرالیا دستینه شد، اساس و چهارچوب مناسبی برای گسترش روابط میان دو کشور بوجود می‌آورد زیرا این قرارداد، بسیاری از جوانب اقتصاد ملی دو کشور را در بر می‌گیرد و امیدواری فراوانی نسبت به تامین منافع دو کشور در ما بوجود می‌آورد. شادمانم به آگاهی برسانم که پیشرفت امیدوارکننده‌ای در زمینه حسن اجرای این قرارداد به دست آمده است. هر دو کشور ما دارای وضع طبیعی مشابهی هستند که مناطق وسیعی از آن را سرزمین‌های گرم و بایر تشکیل می‌دهد. ایران و استرالیا دارای منابع کانی قابل توجهی هستند و پایه‌های صنعتی در حال توسعه آن هنوز گام‌های نخستین را می‌گذراند. از دیدگاه تجربه‌های تکنولوژیکی با همان مسایلی که شما با آن روبرو هستید، روبرو می‌باشیم و پژوهش‌های علمی در زمینه‌های امور صنعتی، معدنی و کشاورزی که در استرالیا انجام یافته است از جمله مواردی است که ما می‌توانیم در آن با شما سهیم شویم.

آگاهی کامل دارم که ایران و استرالیا دارای منافع مشترک و وسیعی در زمینه مسایل بین المللی دارند و ما نیز مانند ایران به بهبود وضع مردمان کم توان و پیشرفت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی سراسر گیتی علاقه فراوان داریم.

در پایان تندرستی و شادکامی اعلیحضرت شاهنشاه و علیاحضرت شهبانو و رفاه و خوشبختی ملت ایران را از درگاه خداوند آرزو می‌کنم.